educationalera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

HCL Placement Papers

AddThis Social Bookmark Button

HCL Latest Placement Paper 2010

1. A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including 4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.

(A) 1/60     (B) 1/15     (C) 3/20     (D) 3/5    (E) ¾

Ans : c) 3/20

2. A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost. What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had been sold without the discount?

(A) 20%    (B) 40%    (C) 50%    (D) 60%    (E) 66.6%

Ans : c) 50%

3. How many integers n greater than and less than 100 are there such that, if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?

(A)5 (B)6 (C)7 (D)8 (E)9

Ans) 8

4. An investor purchased a shares of stock at a certain price. If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?

(A) 25    (B) 50    (C) 75    (D) 100    (E) 125

Answer : B) 50

5. At a special sale, 5 tickets can be purchased for the price of 3 tickets. If 5 tickets are purchased at the sale, the amount saved will be what percent of the original price of the 5 tickets?

(A) 20% (B) 33.3% (C) 40% (D) 60% (E) 66.6%

Ans : c)40%

6. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina works independently at the job for 8 hours and then Ann works independently, how many hours will it take Ann to complete the remainder of the jobs?

(A) 2/3     (B) 3/4     (C) 1     (D) 2    (E) 3

Ans : E)3

7. A decorator bought a bolt of d m number of red chips in any one stack ?

(A) 7    (B) 6     (C) 5     (D) 4     (E) 3

Ans : C) 5

1) In a murder case there are four suspects P,Q,R,S. Each of them makes a statement. They are

p: “I had gone to the theatre with S at the time of the murder”.
q: “I was playing cards with P at the time of the murder”.
r: “Q didn’t commit the murder”.
s: “R is not the murderer”.
Assuming the only one of the above statement is false and that one of them is the murderer, who is the murderer?
a) P
b) Q
c) R
d) Cann’t be concluded
e) S
Ans: E r and s are true as first two statements are contradictory. thus either P or S is murderer. as q is not murderer, he is telling truth that P was with him. hence S is murderer.

2) Mohan earned twice as much as Deep. Yogesh earned rs.3/- more than half as much as deep. If the amounts earned by Mohan,Deep,Yogesh are M,D,Y respectively, Which of the following is the correct ordering of these amounts?

a) M < D < Y
b) M < Y < D
c) D < M < Y
d) It cann't be determined from the information given
e) D < Y < M
Ans : d

3) Statistics indicate that men drivers are involved in more accidents than women drivers. Hence it may be concluded that
a) sufficiently information is not there to conclude anything
b) Men are actually better drivers but drive more frequently
c) Women Certainly drive more cautiously than Men
d) Men chauvinists are wrong about women’s abilities.
e) Statistics sometimes present a wrong picture of things

4) What does the hex number E78 correspond to in radix 7 ?
a) 12455    b) 14153   c) 14256        d) 13541    e) 13112
Ans : d)

5)Given that A,B,C,D,E each represent one of the digits between 1 and 9 and that the following multiplication holds:
A B C D E
X 4
E D C B A

what digit does E represent ?
a) 4    b) 6    c) 8   d) 7
Ans: c

6) HCL prototyping machine can make 10 copies every 4 seconds. At this rate, How many copies can the machine make in 6 min.?
a) 900   b) 600     c) 360     d) 240        e) 150
Ans: a

7) if a=2,b=4,c=5 then a+b c c a+b
a) 1      b) 11/30     c) 0     d) -11/30    e) -1
Ans: b

8) 10^2(10^8+10^8) =10^4
a) 2(10)^4     b) 2(10)^6    c) 10^8     d) 2(10)^8       e) 10^10

Ans: b

9) Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours. how long would it take V alone to produce n units?
a) 1 hr 26 min    b) 1 hr 53 min      c) 2 hr 30 min      d) 3 hr 30 min    e) 3 hr 20 min

Ans: d (e)

 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Oracle Certification

oracle_logo

The Oracle Certification Program is a professional certification program offered by the Oracle Corporation. There are three levels of Oracle Certification in several disciplines: Oracle Certified Associate (OCA), Oracle Certified Professional (OCP), and Oracle Certified Master (OCM).

Java Certification

java_logo

Sun Certified Professional (SCP) is a professional certification program by Sun Microsystems, a subsidiary of Oracle Corporation. There are two levels of java Certification in several disciplines: Sun Certified Java Associate (SCJA), Sun Certified Java Programmer (SCJP), and Sun Certified Java Developer (SCJD)

Red Hat Certification

red_hat_logo

The Red Hat Certification Program is Red Hat's professional certification program for Red Hat and general Linux related skills such as system administration on Red Hat Enterprise Linux Red Hat Certified Technician (RHCT)  and Red Hat Certified Engineer (RHCE)