educationalera

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Wipro Placement Papers

AddThis Social Bookmark Button

WIPRO Placement Paper

The questions 1-6 are based on the following pattern. The problems below contain a question and two statements giving certain data. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions.

The correct answer is:

(A) If statement (I) alone is sufficient but statement (II) alone is not sufficient.

(B) If statement (II) alone is sufficient but statement (I) alone is not sufficient.

(C) If both statements together are sufficient but neither of statements alone is sufficient.

(D) If both together are not sufficient.

 

1. What is John's age?

(I) In 15 years John will be twice as old as Dias would be

(II) Dias was born 5 years ago

Ans. (C)

2. What is the distance from city A to city C in kms?

(I) City A is 90 kms from City B

(II) City B is 30 kms from City C

Ans. (D)

3.Is A=C ? A, B ,C are real numbers

(I) A-B=B-C

(II) A-2C = C-2B

Ans. (C)

4. What is the 30th term of a given sequence ?

(I) The first two terms of the sequence are 1,1/2

(II) The common difference is -1/2

Ans. (A)

 

5.Was Avinash early, on time or late for work?

(I) He thought his watch was 10 minutes fast

(II) Actually his watch was 5 minutes slow

Ans. (D)

6. What is the value of A if A is an integer?

(I) A4 = 1

(II) A3 + 1 = 0

Ans. (B)

7. A person travels 12 km in the southward direction and then travels 5km to the right and then travels 15km toward the right and finally travels 5km towards the east, how far is he from his starting place?

(a) 5.5 kms

(b) 3 km

(c) 13 km

(d) 6.4 km

Ans. (b)

8. X's father's wife's father's granddaughter uncle will be related to X as

(a) Son

(b) Nephew

(c) Uncle

(d) Grandfather

Ans. (c)

9. Find the next number in the series 1, 3 ,7 ,13 ,21 ,31

(a) 43

(b) 33

(c) 41

(d) 45

Ans. (a)

10. If in a certain code "RANGE" is coded as 12345 and "RANDOM" is coded as 123678. Then the code for the word "MANGO" would be

(a) 82357

(b) 89343

(c) 84629

(d) 82347

Ans. (d)

 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL


Oracle Certification

oracle_logo

The Oracle Certification Program is a professional certification program offered by the Oracle Corporation. There are three levels of Oracle Certification in several disciplines: Oracle Certified Associate (OCA), Oracle Certified Professional (OCP), and Oracle Certified Master (OCM).

Java Certification

java_logo

Sun Certified Professional (SCP) is a professional certification program by Sun Microsystems, a subsidiary of Oracle Corporation. There are two levels of java Certification in several disciplines: Sun Certified Java Associate (SCJA), Sun Certified Java Programmer (SCJP), and Sun Certified Java Developer (SCJD)

Red Hat Certification

red_hat_logo

The Red Hat Certification Program is Red Hat's professional certification program for Red Hat and general Linux related skills such as system administration on Red Hat Enterprise Linux Red Hat Certified Technician (RHCT)  and Red Hat Certified Engineer (RHCE)